Goudprijs in 2020, zullen we een verdere stijging gaan zien?

We kunnen niet ontkennen dat het economisch onzekere tijden zijn. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de wereldwijde pandemie die momenteel bezig is. In de Verenigde Staten zien we recordaantallen van mensen die geen werk meer hebben. De beurzen hebben een flinke daling meegemaakt, alhoewel deze inmiddels weer wat aan het opkrabbelen zijn.

In deze onzekere tijden zien we historisch vaak een stijging van de goudprijs. Ook nu is dat geen uitzondering. De actuele goudprijs is sinds het begin van 2020 met ongeveer €4000 gestegen, eerder was dit zelfs nog hoger.

In onzekere tijden gaan beleggers vaak naar goud toe. Goud heeft immers een historie van duizenden jaren en wordt door veel beleggers gezien als een veilige haven. Als de vraag van een product toeneemt en het aanbod blijft ongeveer gelijk, dan heeft dat een positief effect op de prijs. Het resultaat van vraag en aanbod.

Een nog verdere stijging van de goudprijs?

Niemand kan in de toekomst kijken, maar veel speculanten denken dat de goudprijs dit jaar nog verder zal gaan stijgen. Alhoewel de economie in veel delen van de wereld weer aan het herstellen is, moeten we afwachten of er een volledig herstel zal gaan plaatsvinden.

De kans bestaat dat we in een recessie zullen belanden. En in tijden van recessie zien we vaak een stijging van de goudprijs. De stimulatie maatregelen die centrale banken over de hele wereld nemen (lees: geld drukken) zouden de prijs van goud ook nog verder naar boven kunnen drukken. We zullen moeten afwachten wat de goudprijs is 2020 zal gaan doen. Dit artikel bevat geen financieel advies.