Te snel klaarkomen, een probleem waar veel mannen mee zitten

Veel mannen zullen het niet openlijk toegeven, maar het is wel degelijk een probleem waar veel mannen mee te kampen hebben. Te snel klaarkomen is iets waar je als man nou niet echt mee te koop loopt, het is iets waar je jezelf voor kunt schamen.

Gelukkig is er wel iets aan te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld condooms die ervoor zorgen dat je minder voelt tijdens de seks, daardoor kun je het langer volhouden in bed. Maar er zijn ook nog andere zaken waar je aan kunt werken. In dit artikel nemen we een aantal zaken met je door.

Werken aan je mindset

Wanneer je last hebt van te snel klaarkomen, kan het zo zijn dat het niet alleen fysiek is. Het kan ook liggen aan je mindset. Sommige mannen zijn zo enorm opgewonden dat ze eindelijk seks hebben, dat er bij het minste of geringste al een ejaculatie komt. Dit heeft dan niet zoveel te maken met de stimulering zelf, maar veel meer met het mentale stuk.

Als je single bent is het bijvoorbeeld belangrijk om je te realiseren dat seks echt niet zo heel bijzonder is. Dagelijks doen miljoenen mensen het met elkaar en je kunt gedurende je leven het nog vele malen doen. Probeer het niet groter te maken dan het is. Dit kan eraan bijdragen om een betere mindset te creëren. En het helpt je hopelijk om het minder spannend te maken.

Oefening baart kunst

Wanneer mannen masturberen is het vaak de kunst om zo snel mogelijk klaar te komen. Ze kijken bijvoorbeeld naar een stimulerende video of hebben een mentaal beeld waar ze aan denken. Vaak zorgt het masturberen ervoor dat je ontspant en veel mannen willen dit zo snel mogelijk achter de rug hebben. Tijdens de seks wil je het juist langer volhouden. Je kunt tijdens het masturberen dan ook eens proberen om het ejaculeren uit te stellen. Zo kun je jezelf alvast voorbereiden op de seks. Op deze manier ben je beter voorbereid en denkt je lichaam niet dat je zo snel mogelijk wilt klaarkomen.