Internet op je mobiel is steeds belangrijker geworden

telefoon onbeperktWanneer heb jij voor het laatst iemand gebeld? De kans is namelijk heel erg groot dat je tegenwoordig een stuk minder aan het bellen bent als een paar jaar geleden. Bellen wordt steeds minder populair. Mensen sturen liever een appje naar een vriend, collega. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het zorgt er wel voor dat de behoefte in de bundel een beetje verschuift.

Applicaties gebruiken data

Vroeger waren mensen vooral op zoek naar belminuten en SMS in hun bundel. Tegenwoordig speelt dat natuurlijk nog steeds wel een rol, maar het is een stuk minder belangrijk geworden. De data speelt nu een veel grotere rol. Vrijwel alle applicaties gebruiken data en als je veel thuis of op kantoor bent, dan kun je natuurlijk connecten met de WIFI verbinding. Maar ben je veel onderweg, dan ben je toch aangewezen op het mobiele internet via je provider. In het begin van het mobiele internet was er eigenlijk alleen onbeperkt internet beschikbaar. Toen het internet op je mobiel allemaal een stuk populairder werd, kwamen er al snel databundels. Vergelijkbaar met een bel bundel kreeg je dan een aantal GB per maand waar je het mee moest doen. Als je meer data verbruikt had aan het einde van de maand, dan moest je bijbetalen.

Een appje sturen of iets opzoeken op het internet kost niet zoveel data. Maar nu video steeds populairder aan het worden is kijken veel mensen meer en meer naar Youtube en andere applicaties. Het streamen van een HD video kost al snel enkele tientallen MB’s en dat kan dus flink oplopen als je niet oppast. Sinds enige tijd zijn er weer aanbieders die onbeperkt internet aanbieden, je betaald dan een vast bedrag per maand en kunt dan onbeperkt van het internet gebruik maken. Dit wordt steeds populairder omdat je achteraf data bijbetalen vaak veel duurder is.